Mulieres' Blog

 • Broderie Anglaise 💕

  89 kommentarer / Udgivet den af Sabrina .

  Broderie Anglaise, (Fransk: “Engelsk Broderie”)

  Broderie Anglaise er en gammel broderings teknik, der menes at stamme fra Tjekkiet og det fandt sin vej til England i 1900-tallet. Broderie Anglaise er en form for åbne blonder, nærmere betegnet som skåret blonder. Broderiet blev populært sent i 1900-tallet, og det var især kvinder og børn der gik med stoffet. Selvom teknikken ikke stammer fra England, bliver det forbundet med Engelsk historie, fordi det blev gjort meget populært i den Engelske kultur.

  Man laver et broderie ved at følge et mønster med sytråd, hvor derefter man klipper eller skærer det inderste af mønsteret ud.  

  Denne udsøgte teknik er kendt med det traditionelle hvid-på-hvid finish og som man nok kan regne ud, så er det en teknik der tager meget tid. Det var derfor en sjælenhed at kjoler blev lavet kun af broderet stof. Der blev derimod brugt til undertøj, nattøj, detaljer på tøj, babytøj og duge.

  Nu, i det 21 århundrede bliver Broderie Anglaise ikke længere opfattet som et eksklusivt modefænomen, men mere som et stof der bruges til hverdags og casual tøj der bruges de varme sommermåneder, eller bare som detaljer på tøj. I dag er Broderie Anglaise ofte lavet på maskiner end i hånden, da det tager sin tid at lave.

  Broderie Anglaise er brugt op til flere gange på runways over hele verdenen. I år kom flere kendte designere frem med deres tag på det populære mønster. 

  Vi har også selv en flot Broderie Angloaise kjole på shoppen og til sommer kommer der endnu mere!  

  Læs mere

 • Style din sommerkjole til efteråret

  0 kommentarer / Udgivet den af Sabrina .

  Find sommerkjolen frem – også selvom det ikke er sommer! Her får du inspiration til, hvordan du kan style din sommerkjole på fire forskellige måder her til efteråret. 

  Sommerkjoler hører ikke kun til i sommerperioden

  Mange af vores sommerkjoler kommer kun frem til sommerfesten eller når vi er på ferie. Det er da synd, for de smukke sommerkjoler kan jo bruges til mange forskellige anledninger – og hele året rundt.

  Hvad end om det er fest eller møder på kontoret der er på programmet, så vil du sagtens kunne style din sommerkjole til anledningen. Herunder får du inspiration til, hvordan du kan style din sommerkjoler på fire forskellige måder til hverdag, fest og jobbet.

  Style din sommerkjole, så du kan bruge den til hverdag

  Hvis du vil style din sommerkjole til hverdag, kan en t-shirt virkelig gøre underværker. T-shirten vil gøre outfittet mere casual (afslappet), hvis du ikke vil have, at det ligner, at du er på vej til den helt store fest. Style med et par sneakers, en fed taske og en lækker overgangsjakke og du er good to go.

  Big Check Kjole, Small Check Kjole, Hvid t-shirt, Jakke, Noella Taske, Hvide sneakers, Halskæde

  Style din sommerkjole, så den kan bruges på jobbet.

  På jobbet kan du style din sommerkjole med et par lækre jeans. Det har længe været trendy at smide et par jeans under kjolen, og den trend er kommet for at blive. Lækre accessories vil tilføje looket noget ekstra – for eksempel en lækker, klassisk taske og nogle smukke smykker.

  Criss Kjole Rust, Emily Jeans Blue, Athena Kjole, Højtaljede Jeans Sort, Taske, Øreringe, Hårspænde

  Style din sommerkjole, så du kan blive klar til fest.

  Gør dig klar til festen med en smuk sommerkjole, et par høje stiletter og en elegant, stilfuld taske. Smykker kan man (næsten) ikke få nok af når der er fest i kalenderen. Om du er til guld eller sølv, eller et mix af de to, kan der ikke komme for mange smykker på til festen.

   

  Vefia Kjole, Broderie Anglaise Kjole, Ea Taske, Fina Halskæde, Øreringe, Hårspænde

  Style din sommerkjole med en varm sweater. 

  Et afslappet, cool look kan du også sagtens style med en sommerkjole. Tag en cool sweater på, og et par lækre sneaks, og du har stylet dig et look med kant, som stadig har et feminint udtryk i form af sommerkjolen. Den sorte bæltetaske skaber en fed kontrast til de farvede kjoler og trøjer - vil give farvespil til de prangende farver.

  Vini Kjole Grå, Darling Kjole Blå, Wine Block Strik Grøn, Wine Block Strik Rød, Havana Pullover, Hvide Sneakers, Sort bælte taske

   

  Læs mere

 • Efteråret 2019

  0 kommentarer / Udgivet den af Sabrina .

  Sommeren er ved at være forbi. Vi har nydt solen når den har været her og vi har savnet den når det danske sommeregn ramte os. Efteråret står for døren og vi glæder os til de nye farver, mønstre og styles der kommer.

  I efteråret 2019 vil vi bevæge os ud i tøj med flere stærke farver. Vi har nemlig vænnet os til, at tøj gerne må være både personligt og fyldt med karakter. I år ses de pink, lilla, gule og blå farver, der sammen med flotte jordfarver kommer til at dominere efterårsmoden.
  Find den farve der matcher til din hudtone og øjenfarve. Gå efter farver der fremhæver dine øjne og dit hår.

  Chana Tunic Dress Pink, Athena Dress, Appa Dress

  Som en modsætning til pangfarverne, bliver jordfarver også et hit. Farver som brun, beige og kastanje kommer vi til at se meget af. Især ved jakker og frakker. Jordfarver ser både elegante og moderigtige ud hvis de er stylet med andre styles i samme tone. Men du kan også sætte dem sammen med en af de flotte pangfarver for at skabe en cool kontrast. 

  Skjorte Jakke Rust, Corduroy Jakke Brun, Isolde Snowsuit Amber

  Efterårsmoden byder også på nye og klassiske mønstre. Tern, tigerprint, striber og efterårsblomster bliver de mest dominerende.

  Tern er en klassisk genganger, der har været en modetrend de sidste par sæsoner. Efterårstøjet får de klassiske terne med en sporty twist. Smid en lækker ternet peplum kjole på og tilføj nogle sneakers, og du har et cool sporty look.

  Tiger er blevet det nye leopard. Leoparden har ellers domineret dametøj de sidste par år, men det er nu blevet erstattet af et cool tigerprint. Printet kommer i mange forskellige farver - lige fra kjoler til strik og t-shirts.

  Multifarvede striber er en trend vi vil komme til at se på strik, kjoler og bukser. Striber er i år blevet bredere og mere farverige. De sættes sammen på kryds og tværs.
  Designerne er gået bort fra de klassiske striber til de mere iøjnefaldende striber. Dit outfit behøver ikke længere have den velkendte røde tråd, det er tilladt at eksperimentere.

  Blomsterprint er og har altid været en del af moden. Men dette efterår går vi lidt væk fra det romantiske boheme-look. Blomsterne bliver mere rock’n’roll med eftersårsblomster på sort materiale, eller sort printede blomster på jordfarver. 

  Skjorte Kjole Lang, Ternet Kjole, Wrap Kjole med blomster print, Stribet top

  Læs mere

 • The orange is back

  0 kommentarer / Udgivet den af Sabrina .

  Spoiler Alert. 

  Der vil blive skrevet om den nyeste sæson af Orange is the Black i dette oplæg og hvis du helst selv vil opleve sæsonen - så smut ind på Netflix, se den og kom tilbage hertil. 

   

  Vi her på Mulieres har fået set den nye sæson af OITNB og vi kan ikke helt finde ud af hvad vi skal mene om den. 

  Ligesom sæson 6 mangler der mange af de personer som vi forelskede os i i de tidligere sæsoner. Det er lidt trist eftersom vi gerne vil se hvad der er blevet af dem og om de, ligesom de personer vi følger i denne sæson, har det lige så svært i deres nye miljø. 

  De er jo alle sammen blevet flyttet. Her er der strammere regler og mange af de andre indsatte er noget hårdere end dem fra Camp. Som et nyt tiltag er der er indvandringscenter på Maks. Her møder vi Maritza og Blanca. Fordi de begge to er kommet til landet udlovligt, er de nu fanget her. I et system der ikke bekymrer sig om dem overhovedet. Vi ser deres kamp for at bevise at de har greencards og for at komme enten ud i friheden eller bare ind i fængslet igen. 

  Piper er blevet løsladt (det så vi som det sidste i sæson 6) og hun kæmper med at leve livet udenfor fængslet. Hende og Alex blev gift (fængsel gift) og de prøver at holde deres forhold ved, selvom det er svært. Alex sidder stadig inde og hun bliver dagligt truet af de andre indsatte og CO's (fængelsbetjente). Hun bliver truet til at hjælpe en kvindelig CO med at smugle opladere ind til de mange ulovlige telefoner. De to udvikler et forhold, men Alex stopper det hurtigt da hun ikke kan gøre det mod Piper.

  Taystee er blevet dømt til livstid fordi de har beviser for at hun skød Piscatella (under oprøret) - men vi ved hun ikke gjorde det. Vi ser hvordan hun nærmest opgiver det hele og ikke har lyst til at leve mere. Men heldigvis er Suzanne (crazy eyes) der til at holde hende ovenvande. 

  Det aller sidste afsnit er lidt af en skuffelse. Man have måske håbet på at få set et fremtidsklip hvori vi ser dem alle enten være ude af fængsel eller hvordan de klarede livet indenfor tremmerne. Vi ser dog lidt frem i tiden, men det er kun et par måneder frem. Vi ville ønske at der kom en afslutning på den store historie og det er vildt irriterende at vi ikke får det at se. Måske kommer der en spinoff, man kan kun håbe!

  Vi elsker OITNB og vil opfordre alle til at se den nyeste sæson.
  Har du ikke set sæsonen endnu, så skynd dig at gør det!

  Even Jakke fra Global Funk i farven Amber Tulip Bluse i Orange fra Vero ModaT-shirt fra Jacqueline De YongRocky Mid Flared Bukser fra Only
  Sneakers med gule detaljerNicoline Sandal fra Vero Moda

  Læs mere

 • Feel the Salsation

  0 kommentarer / Udgivet den af Sabrina .

  Musikken er skruet helt op og man kan mærke bassen i kroppen. De latinske rytmer runger i hele salen. Der et smil på alles læber, for nu skal vi i gang. Vi skal i gang med salsation.

  Er du ligesom jeg - en person der elsker at røre sig og dyrke motion, men synes at det der konditionstræning er mega træls? Konditionstræning kan være noget så kedeligt og bliver ofte mere til en pligt end en sjov beskæftigelse.Jeg har længe ledt efter noget der både ville være sjovt, men selvfølgelig også hårdt nok til at der kommer sved på panden. Så jeg prøvede salsation!

  De først par timer var vildt svære. Det at skulle lære dansene var svært og man kan være lidt usikker eftersom der er flere på holdet, som har været der i længere tid og kender trinene. Det at skulle lære dansene var nok ikke det værste, men det at skulle udtrykke sexethed gennem dans, det var svært. Når man først starter er det svært at lade være med at grine af de mange trin der stort set alle er enormt frække. Men man lærer at kunne grine af sig selv.  Der bliver drejet og rystet med røven en del og man skal ikke være bange for at gøre trinene mere sexede. Her er der ingen forbudte trin.

  Billedet er fra en af timerne i Esbjerg

  Salsation er en kombination af de yderst velkendte zumbatrin og salsa. Det er den nyeste generation indenfor koregraferet fitness. Det er dans med masser af følelser. Der bliver så meget som muligt danset i et hurtigt tempo hvor pulsen kommer helt op, men vi kommer også ned og trækker vejret med et par rolige sange.

  Salsation er blevet et kæmpe hit verden over og der afholdes mange workshops året rundt. Du kan se en af de vilde koreografier blive danset af skaberen af salsation lige her.

  Læs mere