Broderie Anglaise, (Fransk: “Engelsk Broderie”)

Broderie Anglaise er en gammel broderings teknik, der menes at stamme fra Tjekkiet og det fandt sin vej til England i 1900-tallet. Broderie Anglaise er en form for übne blonder, nÌrmere betegnet som sküret blonder. Broderiet blev populÌrt sent i 1900-tallet, og det var isÌr kvinder og børn der gik med stoffet. Selvom teknikken ikke stammer fra England, bliver det forbundet med Engelsk historie, fordi det blev gjort meget populÌrt i den Engelske kultur.

Man laver et broderie ved at følge et mønster med sytrüd, hvor derefter man klipper eller skÌrer det inderste af mønsteret ud.  

Denne udsøgte teknik er kendt med det traditionelle hvid-pü-hvid finish og som man nok kan regne ud, sü er det en teknik der tager meget tid. Det var derfor en sjÌlenhed at kjoler blev lavet kun af broderet stof. Der blev derimod brugt til undertøj, nattøj, detaljer pü tøj, babytøj og duge.

Nu, i det 21 ürhundrede bliver Broderie Anglaise ikke lÌngere opfattet som et eksklusivt modefÌnomen, men mere som et stof der bruges til hverdags og casual tøj der bruges de varme sommermüneder, eller bare som detaljer pü tøj. I dag er Broderie Anglaise ofte lavet pü maskiner end i hünden, da det tager sin tid at lave.

Broderie Anglaise er brugt op til flere gange pü runways over hele verdenen. I ür kom flere kendte designere frem med deres tag pü det populÌre mønster. 

Vi har ogsü selv en flot Broderie Angloaise kjole pü shoppen og til sommer kommer der endnu mere!  

15. oktober, 2019 — Sabrina .