Broderie Anglaise, (Fransk: “Engelsk Broderie”)

Broderie Anglaise er en gammel broderings teknik, der menes at stamme fra Tjekkiet og det fandt sin vej til England i 1900-tallet. Broderie Anglaise er en form for åbne blonder, nærmere betegnet som skåret blonder. Broderiet blev populært sent i 1900-tallet, og det var især kvinder og børn der gik med stoffet. Selvom teknikken ikke stammer fra England, bliver det forbundet med Engelsk historie, fordi det blev gjort meget populært i den Engelske kultur.

Man laver et broderie ved at følge et mønster med sytråd, hvor derefter man klipper eller skærer det inderste af mønsteret ud.  

Denne udsøgte teknik er kendt med det traditionelle hvid-på-hvid finish og som man nok kan regne ud, så er det en teknik der tager meget tid. Det var derfor en sjælenhed at kjoler blev lavet kun af broderet stof. Der blev derimod brugt til undertøj, nattøj, detaljer på tøj, babytøj og duge.

Nu, i det 21 århundrede bliver Broderie Anglaise ikke længere opfattet som et eksklusivt modefænomen, men mere som et stof der bruges til hverdags og casual tøj der bruges de varme sommermåneder, eller bare som detaljer på tøj. I dag er Broderie Anglaise ofte lavet på maskiner end i hånden, da det tager sin tid at lave.

Broderie Anglaise er brugt op til flere gange på runways over hele verdenen. I år kom flere kendte designere frem med deres tag på det populære mønster. 

Vi har også selv en flot Broderie Angloaise kjole på shoppen og til sommer kommer der endnu mere!  

15. oktober, 2019 — Sabrina .